Start Glavna jela Pečeni smuđ na krompiru

Pečeni smuđ na krompiru

smudj
Priprema:
1. Ribu dobro očistiti, preliti je mešavinom ulja i limunovog soka, usoliti i utrljati sitno seckan beli luk.
2. Posuti je biberom i peršunovim listom, te ostaviti da odstoji 1-2 sata.
3. Krompir očistiti, iseći na kolutiće i poređati u pleh. Preliti sa malo ulja, posuti mešavinom začina i peršunom. Peći u rerni na 250 °C.
4. Kada je krompir dopola pečen, preko njega poređati usoljenu ribu, te ponovo vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.
5. U međuvremenu pomešati puter sa kiselom pavlakom i limunovim sokom, pa preliti ribu i vratiti je da se još malo zapeče.

Recept vere Milošević iz Niša
Recept vere Milošević iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!