Pecivo koje ćete sigurno zavoleti – gusenice

    Pecivo koje ćete sigurno zavoleti – gusenice

    Recept Adilje Hodže iz Subotice

    SHARE

    VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

    • 80 minuta
    • 4-6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    100 ml vode
    ½ kašičice šećera
    20 g kvasca
    200 ml jogurta
    600 g brašna
    so
    1 jaje
    1 belance
    100 g margarina
    žumance za premaz
    susam

    Priprema:

    1. Kvasac razmutiti u mlaku vodu sa šećerom.
    2. Dodati jogurt, jaje, belance, omekšali margarin i na kraju prosejano brašno sa malo soli.
    3. Zamesiti testo i ostaviti da stoji oko sat vremena na sobnoj temperaturi, da se udvostruči.
    4. Nadošlo testo premesiti i napraviti 7-8 loptica. Svaku lopticu rastanjiti u ovalni oblik i premazati pavlakom.
    5. Nožem zaseći po sredini na nekoliko mesta, ali ne do kraja. Tako zasečeno testo urolati.
    6. Urolane gusenice slagati u podmazan pleh, premazati žumancetom i positi susamom.
    7. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko dvadeset minuta tj. dok ne porumene.
    8. Poslužiti tople uz kiselo mleko.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    5 KOMENTARI

    1. Lepo pecivo koje se lako pravi. Potkralo vam se nekoliko greskica u receptu: pod 1: malaku vodu sa šaćerom, pod 3: Zamesii , pod 4: u obe recenice.
      Koju kolicinu secera stavljate za podizanje kvasca?

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?