Pečurke punjene šunkom i brokolijem

Pečurke punjene šunkom i brokolijem

SHARE
Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
500 g krupnih šampinjona
100 g cvetova brokolija
100 g šunkarice
150 g kačkavalja
1 manje jaje
ulje, so

ISPROBAJTE I…

Palačinke punjene pečurkama

Pečurke punjene u slanini

Priprema:
1. Drške odvojiti od kapice šampinjona i iseći na kockice. Šunkaricu takođe iseći na kockice.
2. Brokoli kratko blanširati u slanoj vodi, a potom iseći na kockice.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja kratko propržiti šeširiće šampinjona s obe strane da puste tečnost, pa ih odložiti na toplom.
5. U istom tiganju propržiti seckane drške šampinjona, izmaknuti s ringle pa dodati brokoli, šunkaricu, jaje i začine. Polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa.
6. Pripremljenim filom napuniti šeširiće šampinjona i poslagati ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 min. Nakon toga ih posuti kačkavaljem i vratiti u rernu dok se sir ne rastopi.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?