Start Predjela Pikant penjurlije

Pikant penjurlije

Clipboard10

Priprema:
1. U mlakoj vodi razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. Potom pomešati polovinu pripremljenog brašna sa mlekom, pa dodati ulje i so. Potom dodati nadošli kvasac, pa postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.
3. Testo ostaviti pokriveno na toplom da nadođe.
4. Za to vreme pripremiti fil: pomešati narendani parizer sa sirom i ajvarom.
5. Nadošlo testo podeliti na 6 delova, svaki premesiti i oblikovati jufke. Ostaviti ih pokrivene da se odmore 30 minuta.
6. Zatim svaku rasklagijati u pravougaonik i premazati pripremljenim filom, te urolati.
7. Svaki rolat iseći na po 8 parčića/rolatića i ređati ih u podmazan pleh.
8. Ostaviti ih da malo odstoje, pa premazati razmućenim jajetom i posuti susamom.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 min.

Recept Rože Šećerov iz Padeja
Recept Rože Šećerov iz
Padeja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!