Start Kuhinje sveta Pikantni uštipci od crnog luka – pakora

Pikantni uštipci od crnog luka – pakora

Onion pakora
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 20-ak komada
  • Lako

Sastojci:

1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 ljuta papričica
1 kašika seckanog peršuna
100 g brašna od leblebija
1 kašika gustina
½ kašičice garam masale
½ kašičice ljute aleve paprike
2 kašike ulja
50-ak ml vode
so i biber
ulje za prženje

Priprema:

1. Luk očistiti i iseći na što tanje listiće. Beli luk očistiti i sitno iseckati ili ispasirati. Papričicu očistiti od semenki i usitniti što bolje.
2. U dubljoj posudi pomešati crni luk, beli luk, papričicu, peršun i sve posoliti, pa dobro promešati rukama i izgnječiti.
3. U drugoj posudi pomešati sve suve sastojke, dodati ulje i promešati smesu.
4. Zatim, dodati luk, i uz postepeno dodavanje tečnosti, mešati smesu da se dobije homogena i svilenkasta masa (malo gušća od smese za palačinke).
5. U manjoj a dubljoj posudi ugrejati ulje za prženje ali obratiti pažnju da ulje ne sme biti vrelo već dobro ugrejano kao npr. za prženje tulumbi. Kašikom zahvatati smesu i pržiti u ulju oko 3-4 minuta tj. dok ne dobije zlatnobraon boju.
6. Pržene zalogaje ostavljati na papirni ubrus kako bi se višak masnoće ocedio.
7. Servirati toplo uz umak, čatni ili salatu od sezonskog povrća.

Preporučujemo još jedan recept indijske kuhinje za nargisi kofte – punjene ćufte sa jajima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!