Start Glavna jela Supe i čorbe Pileća čorba – “lek za mnoge boljke”

Pileća čorba – “lek za mnoge boljke”

Pileća supa sa knedlama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 manji celer
2 karabatka sa batkom
1 veći krompir
so, biber
ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Krompri oljuštiti i iseći na krupnije komade. Šargarepu i celer očistiti i izrendati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i celer, te sve zajedno kratko propržiti.

Carska čorba

3. Dodati pileće meso, začiniti i nastaviti dinstanje dolivajući toplu vodu, dok meso ne promeni boju.
4. Sipati 1.5 l vode, dodati začine i kuvati dok se meso ne raspadne. Izvaditi meso iz čorbe, iscepkati ili usitniti, pa vratiti u čorbu i kratko prokuvati.
5. Dodatno začiniti po potrebi, dodati malo seckanog peršuna i poslužiti dok je toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!