Start Glavna jela Supe i čorbe Pileća supa sa debelim rezancima

Pileća supa sa debelim rezancima

Domaća supa sa rezancima
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 ½ kg pilećeg mesa
1 veća glavica crnog luka
3 šargarepe
1 manji celer
2-3 korena paštrnaka
2 ½ l vode
6-7 zrna bibera
so, suvi sačin
seckani peršun
deblji rezanci

Priprema:

1. Crni luk očistiti i preseći na 3-4 koluta, pa staviti na ringlu da se zapeče sa obe strane. Šargarepu, paštrnak i celer očistiti pa iseći na manje komade.
2. Meso staviti u lonac, dodati vodu i sačekati da provri.
3. Dodati povrće i prepečeni crni luk. Sve začiniti prema ukusu, smanjiti temperaturu i ostaviti da se lagano kuva oko 2 sata.
4. Izvaditi meso, crni luk i celer. Dodati rezance i nastaviti sa kuvanjem dok ne omekašaju.
5. Supu poslužiti dekorisanu seckanim peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Volim prave domaće supe s tankim i žutim rezancima koji su dugi toliko da ih ne možeš izvaditi iz činije. To me uvek seti na detinjstvo i porodične nedeljne ručkove. Nekada su žene spremale rezance u nedelju pre podne dok se krčka supa. Nož je morao biti oštar, jaja domaća, a supa iseckana tanko kao vlas kose. A kad se zakuvaju u masnu i mirisnu supu- tek onda mi više ništa ne treba.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here