Start Glavna jela Meso Pileći paprikaš sa njokama

Pileći paprikaš sa njokama

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 90 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa
500 g njoka
300 g graška
150 g dimljene slanine
1 šargarepa
3 glavice crnog luka
1 kašika mlevene paprike
2 kašike gustina
1,5 l juneće supe od kockice
0,5 dl ulja
mešavina začina
so
biber

Priprema:

1. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice. Dimljenu slaninu i pileće belo meso takođe iseći na krupnije kocke.
2. Njoke obariti u slanoj vodi sa malo ulja, a potom ih ocediti.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu, a potom dodati šargarepu i meso. Kratko propržiti da meso promeni boju, a potom dinstati, povremeno dolivajući juneću supu.
4. Kada se meso napola izdinsta, dodati grašak, njoke, mlevenu papriku i začine po ukusu. Sipati ostatak supe, te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj kuvanja dodati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode). Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!