Start Hrono recepti Ručak Pileći terin – delicija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj Hrono receptiRučak Pileći terin – delicija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj Mar 7, 2018 Facebook Twitter Google+ Pinterest WhatsApp 1 of 12 Tikvicu iseći na tanke šnite. Polovinu belog mesa usitniti u blenderu. Dodati začine, belance i dinstani. Ostatak piletine iseći na tračice. Manji duguljasti kalup premazati maslacem i obložiti tračicama tikvice tako da se preklapaju. Blanširanu blitvu složiti preko tikvica. Usitnjeno meso rasporediti preko blitve. Zatim, poređati meso isečeno na tračice. Dodati masline isečene na kolutiće pa ponovo naneti sloj mlevenog i seckanog mesa. Preko složiti prethodno grilovanu, očišćenu i na komadiće isečenu papriku. Naneti sloj mlevene piletine pa zatvoriti terin. Dublju tepsiju napuniti vodom pa staviti kalup tako da voda dopire do polovine stranica i peću u rerni oko 40 minuta.