Start Glavna jela Piletina na francuski način

Piletina na francuski način

piletina na francuski način

Priprema:
1. Batake, karabatake i krilca nauljiti, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa posuti mlevenom crvenom paprikom. Ostaviti 10 minuta da odstoje.
2. Zatim meso propržiti u dubljem tiganju na malo ulja dok ne porumeni, a potom poređati u uljem premazanu vatrostalnu posudu.
3 Posebno skuvati vodu sa suvim biljnim začinom i lovorovim listom. Kada provri, dodati belo vino i skloniti sa ringle.
4. Zatim u masnoću od prženja dodati brašno i sitno seckan beli luk i kratko propržiti. Postepeno dolivati mešavinu vode i vina uz neprekidno mešanje i kuvati dok ne prokuva.
5. Preliti preko mesa i peći na 200°C dok ne omekša.

Finalni postupak:
1. Umutiti žumanca sa pavlakom, pa dobijenom smesom preliti pečeno meso. Vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Služiti uz kuvani pirinač i kukuruz šećerac.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić
iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!