Piletina na mađarski način

Piletina na mađarski način

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

700 g pilećeg belog mesa
2 dl jogurta
1 dl pavlake
400 g pelata paradajza
3 glavice crvenog luka
1 kašičica mlevene paprike
2 dl goveđe supe
1 kašika brašna
5 kašika ulja
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Piletinu i pelat paradajza iseći na kocke, a crveni luk na rebarca.
2. Na malo ulja propržiti crveni luk a potom dodati piletinu te pržiti dok belo meso ne porumeni.
3. U prženi luk i meso dodati pelat paradajza, supu i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, poklopiti, pa dinstati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
4. Posebno umutiti jogurt, brašno i kiselu pavlaku. Pripremljenu mešavinu dodati dinstanom mesu te kuvati još nekoliko minuta kako bi se masa zgusnula.
5. Gotovo jelo služiti uz barenu testeninu po izboru.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?