Start Glavna jela Meso Piletina punjena makaronama

Piletina punjena makaronama

DH
DH

Sastojci:
– 1 pile od 1,8 kg
– 150 g makarona
– 30 g senfa
– 200 g švapskog sira
– 1 crvena paprika
– 150 g mesnate slanine
– 1 jaje
– 4 kašike ulja
– kari, biber, so
– mešavina začina

Priprema
1. Piletinu pažljivo odvojiti od kostiju kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Prekriti je najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi, a potom je ocediti.
3. Mesnatu slaninu iseći na kockice i propržiti na malo ulja kako bi porumenela, a potom je ocediti od suvišne masnoće.
4. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti obarene makarone, jaje, švapski sir, papriku i slaninu. Dodati kari, začine po ukusu i polako promešati.
6. Istanjenu pileću šniclu začiniti po ukusu i premazati senfom. Duž jednog kraja naneti pripremljen fil od makarona, a potom urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i staviti u nju pripremljenu roladu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C 50 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
8. Pečenu piletinu ostaviti da se prohladi, a potom je iseći na parčad i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!