Start Glavna jela Meso Piletina sa susamom – praktično i ukusno

Piletina sa susamom – praktično i ukusno

Piletina sa susamom
Foto: Stockfood
  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g pilećeg filea
4 kašike soja sosa
½ limuna (sok)
100 g susama
so, biber
brašno
ulje

Priprema:

1. Piletinu iseći na krupnije trake, preliti sokom limuna i soja sosom. Zatim, dodati so, biber i suvi začin prema ukusu pa ostaviti da miruje oko pola sata u frižideru.
2. Štapiće uvaljati u brašno i dobro otresti, a zatim ponovo uvaljati u ostatak marinade i uvaljati u susam.
3. Pržiti na malo ugrejanog ulja, na umerenoj temperaturi dok ne porumeni sa svih strana.
4. Poslužiti toplo uz sos ili salatu po želji.

Preporučujemo i recept za rolovano pileće meso sa šumskim pečurkama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!