Piramida od višanja

Piramida od višanja

SHARE
DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 1 kg lisnatog testa
– 1,5 kg višanja
– 300 g pti ber keksa
– 5 dl slatke pavlake
za fil
– 2 l mleka
– 20 kašika šećera
– 8 pudinga od vanile
– 500 g margarina

ISPROBAJTE I… Kinder piramidu

Priprema:

Rolatići:
1. Lisnato testo razviti, iseći na tračice i na svaku poređati oceđene višnje.
2. Svaku traku uviti i poređati u pleh obložen pek-papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok blago ne porumene.
3. Gotove rolatiće izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom.
2. Potom ukuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Na tacnu poređati pti ber keks (da bude uže i duže), a potom premazati filom. Poređati 5 rolatića, premazati filom, pa poređati 4 rolatića, fil, 3 rolatića, fil, 2 rolatića, fil, 1 rolatić.
2. Na kraju celu piramidu premazati filom i dekorisati umućenom slatkom pavlakom.

Uživajte!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?