Start Predjela Pite Pita bez kora sa tikvicama i sirom

Pita bez kora sa tikvicama i sirom

predjelo2

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

5 tikvica srednje veličine
250 g feta sira
250 g svinjske pečenice
200 g kačkavalja
200 ml kisele pavlake
200 ml mleka
3 jajeta
1 kašika ulja
mešavina začina
Pohovanje
3 jajeta
200 g brašna
300 ml ulja
so

Priprema:

1. Tikvice očistiti i iseći uzdužno na tanke listove, feta sir i pečenicu takođe iseći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Isečene tikvice posoliti, uvaljati ih u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.
3. Dublju vatrostalnu posudu prekriti pohovanim tikvicama, zatim naneti red feta sira, pa poređati listove pečenice i posuti rendanim kačkavaljem. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, a
završiti tikvicama.
4. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, pavlaku i mleko, te preliti preko poslednjeg sloja tikvica. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!