Pita od sira i kefira

Pita od sira i kefira

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g debljih kora za pitu
600 g mladog sira
2 dl kefira
5 jaja
1,5 dl kisele vode
1 prašak za pecivo
0,5 dl ulja
0,5 dl mleka
so

Priprema:

1. Od pakovanja kora za pitu izdvojiti četiri kore i ostaviti sa strane. Preostale kore urolovati i iseći na trake širine 2 cm.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca, kefir, kiselu vodu, prašak za pecivo, izmrvljen mladi sir i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U pripremljenu smesu dodati trake kora za pitu i polako promešati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, te dno i bočne stranice prekriti sa dve kore za pitu. Sipati pripremljenu smesu za fil i prekriti preostalim korama.
5. Pripremljenu pitu preliti mešavinom mleka i ulja. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 ºC dok ne porumeni.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?