Start Glavna jela Testa Pita Razljevuša

Pita Razljevuša

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za testo
– 500 g mekog brašna
– 2 jajeta
– 3,5 dl mleka
– 1 dl ulja
– 1/2 svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
za preliv
– 200 g švapskog sira
– 2 dl pavlake
– 1 jaje
– 1,5 dl mleka
– ulje

Priprema
Testo:
1. U dubljoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglici za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje, jaja i so. Dobro izmešati pa postepeno dodavati preostalo brašno muteći mikserom dok se ne dobije ređe testo koje se može vaditi kašikom. Ostaviti 20 min. da nadođe.
Preliv:
Posebno umutiti švapski sir, pavlaku, jaje i mleko da bi se dobila kašasta smesa.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti. Zatim kašiku umakati u ulje i njome vaditi gomilice testa pa svaku uvaljati u pripremljeni preliv i slagati jednu do druge u nauljenu zemljanu tepsiju. Preostalim
umakom preliti testo.
2. Ostaviti da nadođe 20 min. te peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Ukoliko je pita deblja, kada porumeni, prekriti je folijom i nastaviti sa pečenjem dok se sredina ne ispeče.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!