Start Predjela Pite Pita s mesom i sirom

Pita s mesom i sirom

Sastojci:

– 500 g tankih kora za pitu
– 600 g mlevene junetine
– 2 glavice crnog luka
– 2 dl ulja
– 2 dl mineralne vode
– 300 g kačkavalja
– mešavina začina, biber
za prelivanje
– 3 dl mineralne vode
– 2 jajeta
– 40 g putera

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice pa ga propržiti na malo ulja. Zatim dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti, a potom naneti tri kore za pitu (prethodno ih poprskati mešavinom ulja i mineralne vode). Rasporediti 1/3 fila od mlevenog mesa i posuti 1/3 rendanog kačkavalja.
Postupak filovanja ponoviti još dva puta pa završiti korama za pitu. Filovanu pitu iseći na kocke.
3. Posebno umutiti mineralnu vodu i jaja te preliti pitu i ostaviti da odstoji 30 min. Odozgo rasporediti listove putera i peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here