Pita sa kajsijama

Pita sa kajsijama

SHARE
Kolač sa breskvama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g kajsija
4 jajeta
100 g šećera
1 vanil-šećer
160 g brašna
30 g griza
80 g otopljenog putera
300 ml mleka

Pripremа:

1. Kajsije dobro oprati, prepoloviti i ukloniti koštice.
2. Jaja penasto umutiti sa šećerom, a zatim dodati otopljen i prohlađen puter pa dobro umutiti smesu.
3. Dodati mleko i vanil šećer, pa kratko promešati. Zatim, dodati brašno i griz, te sve fino sjediniti.
4. Tepsiju (Ø=25-28 cm) nauljiti i posuti brašnom (višak brašna istresti). Polovinu smese sipati u tepsiju i revnomerno rasporediti, položiti kajsije tako da spoljni deo bude okrenut ka vrhu, pa između kajsija pažljivo usuti preostalu polovinu testa. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta tj. dok blago ne porumeni.
5. Pečenu pitu ostаviti dа se potpuno ohlаdi, a zatim poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?