Pitice sa pečurkama

Pitice sa pečurkama

SHARE
Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 pakovanje tankih kora za pitu
– 350 g sitnog sira
– 1 veći praziluk
– 400 g šampinjona
– 1,5 dl mineralne vode
– 1,5 dl ulja
– mešavina začina

Priprema
1. Praziluk očistiti i iseći na kolutove, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. U ohlađeni fil dodati sitni sir i začine po ukusu pa promešati.
4. Jednu koru za pitu poprskati sa malo mineralne vode i ulja. Potom je naborati kao harmoniku i presaviti napola kao lepezu. Na širi deo “lepeze” staviti kašiku pripremljenog fila pa smotati u rolnu. Na isti način od pripremljenog materijala oblikovati još rolnica.
5. Rolnice poslagati u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Premazati ih mešavinom ulja i mineralne vode. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?