Start Glavna jela Testa Pizza cvet – neobičan i dekorativan način za pripremu mnogima omiljenog jela

Pizza cvet – neobičan i dekorativan način za pripremu mnogima omiljenog jela

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 70 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g mekog brašna
200 ml mleka
100 ml ulja, so
1 kašičica sirćeta
1 kašičica griza
20 g kvasca
1 kašičica šećera
150 g mariniranih šampinjona
250 g praške šunke
200 g kačkavalja
60 g mocarele
150 g kečapa
1 jaje
susam, origano

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, 100 ml mlakog mleka, šećer i kašičicu brašna pa izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, sirće, 100 ml mleka, griz i malo soli po ukusu te promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema prečniku tepsije.
4. Tepsiju nauljiti i u sredinu staviti keramičku šolju srednje veličine. Preko šolje naneti testo. Testo oko šolje pritisnuti rukom da se pripije uz tepsiju, a potom ga premazati kečapom, rasporediti po njemu polovinu praške šunke, kačkavalja, mariniranih šampinjona i mocarele te posuti origanom.
5. Zatim gornji deo testa koji prekriva šolju unakrsno zaseći da bi se rascvetao pa krajeve presaviti preko fila a šolju izvaditi. Presavijene krajeve testa premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Od preostalog materijala oblikovati još jednu picu. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!