Start Deserti Kolači Plazma bajadere

Plazma bajadere

bajaSastojci:

– 800 g šecera
– 16 kašika vode
– 300 g posne Plazma mlevene
– 300 g mlevenih oraha
– 250 g margarina
– 100 g čokolade
– 5 kašika ulja

Za preliv:
– 100 g čokolade
– 2 kašike ulja

Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpici ušpinovati vodu sa šecerom, pa kad se šecer otopi i provri, dodati posnu Plazma mlevenu i mlevene orahe. Skinuti sa vatre i mešati da se svi sastojci lepo sjedine.
2. Ostaviti da se smesa ohladi.
3. Margarin penasto ulupati i sastaviti ga sa ohlađenom smesom.
4. Smesu podeliti na dva dela: u jedan dodati 100 g otopljene čokolade sa 5 kašika ulja, drugi deo ostaviti žut.
5. Tacnu za služenje namazati sa malo ulja, pa prvo staviti tamnu smesu i lepo je poravnati, a potom preko nje rasporediti svetli fil.
6. Bajaderu ostaviti da se dobro stegne u frižideru, a zatim otopiti preostalu čokoladu sa uljem i preliti kolač.
7. Ponovo ostaviti da se stegne i iseći je na štangle.

Recept Valerie Molnar iz Zrenjanina
Arhiva: Torte i kolači

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!