Start Kuvamo sa Plazma torta sa bananama i kivijem – kako je priprema food blogerka...

Plazma torta sa bananama i kivijem – kako je priprema food blogerka Maja Babić

Foto: Maja Babić/CooksandBakes
Foto: Maja Babić/CooksandBakes
  • 60 min
  • mirovanje 6 h
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

Podloga
600 g mlevenog Plazma keksa
125 g omekšalog putera
400 ml soka od pomorandže
Fil
600+150 ml mleka
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera
150 g gustina (kukuruznog skroba)
4 žumanca
200 g putera
500 g banana
300 g kivija
sok od pola limuna
i još
500 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
16 komada mini Plazma keksa, dve vrste

Postupak:

1. U posudu za mešenje sipati keks, umešati omekšali puter, dodati sok i sve dobro izmešati dok se ne dobije masa koja se može oblikovati.
2. Na tacnu za tortu staviti obruč od okruglog kalupa prečnika 26 cm, pa smesu rasporediti i dobro je utapkati.
3. U jednoj šerpi ugrejati do vrenja 600 ml mleka sa šećerom i vanil-šećerom. U drugoj posudi žicom razmutiti gustin sa 150 ml mleka, dodati žumanca i promešati. Vrelo mleko sipati preko mešavine gustina i jaja. Vratiti na tihu vatru i mešati žicom ili vajačom dok ne počne da se zgušnjava, a onda mikserom još par minuta. Skinuti sa ringle, površinu fila pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
4. U prohlađen fil dodati omekšali puter i mutiti dok se ne dobije gladak fil.
5. Banane iseći uzduž na četvrtine, pa popreko na komadiće. Preliti ih sokom pola limuna da ne bi potamnele od oksidacije. Kivi iseći na komadiće slične veličine kao banane. Umešati voće u fil.
6. Rasporediti fil preko podloge od keksa. Pokriti i ostaviti u frižideru nekoliko sati.
7. Tankim nožem proći uz obod kalupa, pa skinuti kalup. Slatku pavlaku umutiti sa jednom kesicom vanil-šećera, pa premazati tortu sa svih strana. Salvetom očistiti tacnu od ostataka šlaga. Ukrasiti keksom poređanim u krug kao obrušene domine.

Pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!