Pletena vekna s kobasicama

    Pletena vekna s kobasicama

    Recept Adilje Hodže iz Subotice

    SHARE

    Pletena vekna sa kobasicom

    • 100 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    400 grama brašna
    125 grama margarina
    150 ml mlake vode
    1 kašičica šećera
    ½ kockice kvasca
    1 kašičica soli
    2 kašike kisele pavlake
    150 g čajne kobasice
    jaje za premaz
    susam i kim za posipanje

    Priprema:

    1. U mlaku dodati šećer i kvasac, promešati pa ostaviti da zapeni.
    2. Brašno prosejati, dodati so i pomešati.
    3. U to dodati omekšali margarin isečen na listiće i pripremljen kvasac.
    4. Zamesiti testo pogodno za rad i ostaviti na toplom da se duplira (oko sat vremena).
    5. Testo rastanjiti oklagijom i pramazati kiselom pavlakom.
    6. Testo iseći na tri trake i urolati svaku traku posebno.
    7. Urolane trake upleti kao pletenicu, a zatim umetnuti isečene kolutove kobasice.
    8. Preneti u pleh obložen papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti susamom i kimom pa ostaviti da malo odstoji.
    9. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumeni.
    10. Izvaditi iz pećnice i sačekati da se prohladi pa poslužiti.

    Na sledećoj strani pogledajte objašnjene pripreme u slikama tzv. korak po korak…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?