Start Predjela Peciva Pletenica s mesom

Pletenica s mesom

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Za testo:
600 g brašna
1 kvasac
3 dl mleka
1 kašičica šećera
1 kašika soli
1 jaje
150 g margarina
Za fil:
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 kašike paradajz pirea
5 kašika ulja
so, biber
Ostalo:
1 jaje
susam

Priprema:
1. U mlako mleko izmrviti kvasac sa šećerom i dodati 1 kašiku brašna. Promešati i ostaviti da nadođe.
2. U dublju posudu sipati brašno, dodati jaje, so i margarin, pa postepeno dodavati nadošao kvasac i umesiti testo. Nakon toga pokriti ga krpom i ostaviti da naraste.
3. Za to vreme sitno iseckati crni luk i pržiti ga na ulju dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode.
4. Pred kraj dodati paradajz-pire te posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Nadošlo testo premesiti i podeliti ga na dva dela. Jedan deo razvući oklagijom na pravougaonik debljine 5 mm.
6. Bočne strane testa zaseći na trake širine 1,5 cm tako da u sredini ostane dovoljno mesta za punjenje.
7. Druge dve strane saviti ka unutra da fil ne bi iscurio.
8. Na sredinu sipati pripremljen fil, a zatim trake isplesti. Ponoviti postupak i s drugim delom testa.
9. Pletenice pemazati umućenim jajetom i posuti susamom.
10. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!