Pljeskavice od pilećeg mesa

Pljeskavice od pilećeg mesa

SHARE
Bele pljeskavice
Foto: Stockfood
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 kg belog mesa
(pileće grudi)
50 g griza
3 jajeta (belanca)
so, biber
prstohvat muskatnog oraha
ulje

Priprema:

1. Meso dva puta samleti na mašini za mlevenje.
2. Dodati griz, penasto umućena belanca i začine pa dobro zamesiti smesu.
3. Pripremljenu smesu pokriti i ostaviti da miruje dvadesetak minuta.
4. Nauljenim dlanovima formirati manje pljeskavice i pržiti na ugrejanom tiganju (na malo ulja).
5. Kada meso porumeni sa jedne strane, okrenuti na drugu stranu i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi.
6. Pripremljene pljeskavice poslužiti uz krompir pire i salatu od svežeg povrća.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?