Pljeskavice sa tikvicama i prosom

Pljeskavice sa tikvicama i prosom

SHARE

Polpete od tikvica

  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

100 g prosa
300 ml vode
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 veća tikvica
40 g kačkavalja
1 jaje
so, biber
ulje

Priprema:

1. Proso oprati u više voda. Potrebno je pod mlazom vode ispirati proso sve dok voda ne bude bistra.
2. U manju šerpu nasuti vodu, blago posoliti pa dodati proso i kuvati na umerenoj temperaturi 15-ak minuta tj. dok zrno ne postane mekano.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati rendanu tikvicu, pa nastaviti dinstanje još par minuta.
4. Zatim, dinstano povrće izručiti u veću posudu i sačekati da se prohladi.
5. Dodati obaren i prohlađen proso, pasiran beli luk, izrendan kačkavalj, jaje i začiniti prema ukusu pa sve dobro sjediniti.
6. Formirati pljeskavice i pržiti na malo ulja, u dobro ugrejanom teflonskom tiganju, dok ne porumene sa obe strane.
7. Poslužiti toplo uz salatu od svežeg povrća.

Ovde pogledajte više recepata sa prosom…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Zanimljiva kombinacija dva neutralna sastojka, tikvice i proso, ali je tu kačkavalj da sve obogati. Moje iskustvo s prosom je da se jako teško povezuje u smesu i prži, stalno otpušta vodu i lepi se.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?