Start Deserti Ostalo Po bakinom receptu – jabuke u šlafroku

Po bakinom receptu – jabuke u šlafroku

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
2 jajeta
150 g oštrog brašna
100 ml mleka
prstohvat soli
30 ml ruma
Voće
½ kg jabuka
1 limun
Ostalo
80-100 g putera
šećer

Priprema:

Testo
1. U dublju sa brašnom dodati so pa dobro promešati.
2. Dodati jaja i što bolje umešati a onda postepeno dodavati mleko da se dobije glatka smesa bez grudvica, gušća nego testo za palačinke.
3. Na kraju dodati rum i dobro promešati.
Voće
1. Oljuštiti jabuke, preseći na četvrtine i narezati na komade debljine 3-5 mm.
2. Pripremljene jabuke poprskati sokom od limuna i ostaviti sa strane.
Finalni postupak
1. U tiganju razgrejati malo putera pa jabuke umakati u malo brašna pa u pripremljenu smesu i pržiti na umerenoj temperaturi. Jabuke pržiti na malo putera kako ne bi upile suviše masnoće a testo počelo ta poprima tamno braon boju. Pred svaku novu turu jabuka dodati malo putera.
2. Pržene jabuke poređati na papirni ubrus a zatim na desertni tanjir i služiti toplo. Po želji, posuti kristal-šećerom ili šećerom u prahu i cimetom.

Još jedan način za pripremu jabuka u šlafroku pogledajte OVDE

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!