Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok

    Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok

    SHARE

    I dok neke namirnice (krompir, jaja i povrće) nikako ne trpe podgrevanje, neke ostatke od bogate trpeze možete učiniti ukusnim i toplim. Donosimo 5 trikova za grejanje nekih od svima omiljenih jela

    Foto: Guliver/Thinkstock
    Foto: Guliver/Thinkstock

    1. Sarma
    Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo sledeći dan. No, kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do sledeće konzumacije držimo u frižideru.

    – U lončić izdvojte onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite.
    – Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, pirinač ne bi raskuvao, a sarma zagorela, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.

    2. Pečeno meso
    Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok upotrebite ovaj trik.

    – Zagrejte rernu na 100 do 150 stepeni te u pleh stavite malo ulja.
    – Odrezak debljine oko 2,5 cm treba peći oko 20 do 30 minuta.
    – Za brzinsko podgrevanje u dublji tiganj stavite malo ulja te meso pecite poklopljeno minut-dva sa svake strane na umerenoj temperaturi.

    Nastavak pročitajte na sledećoj strani

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?