Start Predjela Pohovana feta s medom

Pohovana feta s medom

Sastojci:
250 g feta sira
2 jajeta
½ kašičice mlevene paprike
200 g brašna
40 g susama
5 kašika meda
prstohvat bibera
3 dl ulja

Priprema:
1. Feta sir dobro ocedite, pa ga isecite na kriške debljine 1 cm.
2. U odgovarajućoj posudi viljuškom umutite jaja s malo bibera, u drugoj sjedinite brašno i mlevenu papriku, a u treću sipajte susam.
3. Fetu najpre umočite u jaja, zatim u mešavinu brašna i paprike, potom ponovo u jaja i na kraju u susam.
4. U tiganju dobro zagrejte ulje, lagano spustite panirani sir i pržite dok ne porumeni s obe strane.
5. Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
6. Med kratko zagrejte na umerenoj temperaturi i prelijte preko tople pohovane fete.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!