Pohovana krilca

Pohovana krilca

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

800 g pilećih krilaca
100 g brašna
4 jajeta
200 g prezli
3 dl ulja
500 g graška
3 šargarepe
2 dl tartar sosa
mešavina začina

Priprema:

1. Oštrim nožem krilca preseći po zglobovima na dva dela. Vrhove zaseći kružnim pokretom noža da se lako može svući kožica sa mesom.
2. Odstraniti deblju kost, a meso povući nadole da se dobije oblik batačića, pa začiniti po ukusu.
3. U dubljoj šerpi zagrejati ulje. Batačiće od krilaca prvo uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti u zagrejanom ulju dok ne porumene.
4. Pohovana krilca preliti tartar sosom i služiti uz barenu šargarepu i grašak.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?