Start Glavna jela Testa Pohovane palačinke sa piletinom i šampinjonima

Pohovane palačinke sa piletinom i šampinjonima

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Sastojci:
3 komada pilećih prsa
300 grama očišćenih šampinjona
jedan luk
jedna ljuta papričica
mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
so
6-8 palačinki (kako inače pravite).

Za pohovanje:
brašno
4 jaja
prezle
ulje za prženje.

Priprema:
Palačinke pripremiti prema uobičajenom receptu.
Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu, a može se dodati i beli luk (po želji). Dodati sveže naseckane šampinjone, promešati, posoliti pa dodati začine. Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuvanu piletinu iseckanu na komadiće.
Na palačinke rasporediti po dve do tri kašike ove smese u jednom redu pa palačinke motati kao sarmu (prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke).
Pohovati ih na uobičajeni način – prvo brašno, jaja pa u mrvice.
Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju. Vaditi na paprine ubruse da upiju višak masnoće.

Izvor: Coolinarika.com

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!