Start Vaši recepti Pokondirene tikvice

    Pokondirene tikvice

    Recept Milene Radivojević iz Jagodine

    Pečene tikvice sa kačkavaljem

    • 70 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    1 veća tikvica
    100 g brašna
    2 jajeta
    100 g prezli
    ½ kg pilećih grudi
    8 šnita kačkavalja
    2 čena belog luka
    origano
    so, biber
    suvi začin

    Priprema:

    1. Polovine grudi iseći na četiri tanke šnite tako da se ukupno dobije osam šnicli. Začiniti sa svih strana i ostaviti da miruje.
    2. Tivicu oljuštiti i iseći na osam režnjeva, debljine oko 6 mm.
    3. Posoliti i ostaviti da odstoji.
    4. Beli luk očistiti i ustitniti pa premazati tikvice.
    5. Posebno umutiti jaja sa solju i biberom. Brašno i prezle usuti u odvojene pliće posude.
    6. Pripremljene tikvice umakati u brašno, jaja i prezle, pa ređati na pleh obložen papirom za pečenje.
    7. Na tikvice poređati po šniclu pilećih grudi, a preko položiti listić kačkavalja i začiniti origanom.
    8. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko trideset minuta.
    9. Izvaditi iz rerne i poslužiti dok je toplo.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!