Popaj sendvič: Za početak dana pun energije

Popaj sendvič: Za početak dana pun energije

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
5 kajzerica
100 g spanaća
2 kašike brašna
2 kašike kukuruznog brašna ili kukuruznog griza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika posnog majoneza
senf po ukusu
1 čen belog luka
na vrh noža belog luka u prahu
prstohvat soli
1 kašičica seckanog peršuna
1 ljubičasti luk
malo ljute papričice
kiseli krastavčići
list-dva zelene salate

ISPROBAJTE I…

Tofu sendvič sa piletinom

Priprema:
1. Spanać dobro oprati i ocediti pa obariti u posoljenoj vodi.
2. Obareni spanać procediti pa ga staviti u dublju činiju.
3. Dodati brašno, majonez i senf pa lagano promešati varjačom.
4. Zatim ubaciti sitno iseckan peršun i beli luk, zatim dodati beli luk u prahu, maslinovo ulje
i so. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
5. Dobijenu smesu vaditi kašikom i uvaljati u kukuruzno brašno pa rukama oblikovati pljeskavice.
6. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
7. Kajzericu preseći napola pa između staviti dve pljeskavice. Namazati sa malo senfa te dodati
kolut ljubičastog luka, malo seckanih krastavčića i ljute papričice.
8. List zelene salate staviti na tanjir i servirati sendvič ili ga upakovati u kesu
za sendviče pa ga kasnije konzumirati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?