Start Glavna jela Povrće Portobello pečurke s povrćem i parmezanom

Portobello pečurke s povrćem i parmezanom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

10 portobello pečuraka
2 struka mladog luka
1 čen belog luka
1 crvena paprika
50 g parmezana
so, biber
svež ruzmarin
maslinovo ulje

Koliko puta nedeljno kuvate?

Priprema:

1. Pečurke očistiti i odseći drškice, pa ih sitno iseckati. Unutrašnjost kapica blago začiniti i ostaviti sa strane.
2. Pleh obložiti alu folijom ili papirom za pečenje.
3. Na maslinovom ulju prodinstati sitno seckan mladi luk, dodati propasiran beli luk, sitno seckanu papriku i pečurke pa kratko prodinstati.
4. Skloniti sa vatre i začiniti po ukusu. Ostaviti da se malo prohladi.
5. Kapice pečuraka premazati maslinovim uljem i puniti pripremljenom smesom pa ređati na pleh.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC dok pečurke ne počnu da se suše tj. dok povrće ne dobije rumenu nijansu (oko 15 minuta). Pred kraj pečenja pečurke posuti rendanim sirom i sačekati da se istopi.
7. Služiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!