Start Deserti Poslastica koja zavodi ukusom: Lokvanj torta

Poslastica koja zavodi ukusom: Lokvanj torta

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za kore:
20 belanaca
4 žumanceta
20 kašika šećera
8 kašika brašna
Za fil:
16 žumanaca
300 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
8 dl mleka
250 g margarina
125 g putera
1 kašika nes kafe
100 g badema
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake

ISPROBAJTE I… Kolač s keksom i kafom

Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti pet belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati pet kašika šećer i mutiti sve vreme. Dodati jedno žumance i umutiti mikserom.
2. U pripremljenu smesu dodati dve kašike brašna i polako promešati varjačom.
3. Okrugli kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremlju smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još tri kore.
Fil:
1. Bademe obariti, oljuštiti i samleti na mašini za mlevenje.
2. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati prašak za puding od vanile i mleko, te kuvati na pari i mešati sve dok se ne zgusne.
3. Zgusnuti fil ostaviti da se ohladi, dodati margarin i puter, te umutiti mikserom.
4. Fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati nes kafu, a u drugi mlevene bademe.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od nes kafe i preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil od badema i preklopiti trećom korom. Na kraju naneti žuti fil i preklopiti poslednjom korom.
2. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here