Start Vaši recepti Posna slana bajadera

    Posna slana bajadera

    Recept Gabrijele Cvetković iz Surdulice

    posna slana bajadera

    • 40 minuta
    • mirovanje 3 h
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    800 g posnog kačkavalja
    250 g margarina
    200 g prezli
    100 g prženog susama
    1 konzerva tunjevine
    3 kisela krastavčića
    1 vezica peršuna

    ISPROBAJTE I… Posne slane oblande

    Priprema:

    1. Kačkavalj izrendati na sitno rende, pa ga umutiti sa margarinom. Smesu podeliti na tri dela.
    2. U prvi deo dodati prezle i susam, u drugi oceđenu tunjevinu, a u treći seckane krastavčiće i peršun.
    3. Svaki deo dobro sjediniti.
    4. Na odgovarajućoj tacni rastanjiti smesu sa prezlama, preko staviti deo sa tunjevinom, lepo je poravnati i na kraju razvući smesu sa krastavčićima.
    5. Sve lepo poravnati i ukrasiti rendanim kačkavaljem.
    6. Odložiti u frižider da se lepo stegne (minimum tri sata pre služenja).

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net