Start Predjela Posne čorbe: Čorba od šitake pečuraka

Posne čorbe: Čorba od šitake pečuraka

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g šitake pečuraka
1 glavica crnog luka
2 manje šargarepe
1 manja keleraba
5 dl paradajz soka
1 l supe od povrća
2 lovorova lista
so, biber, ulje

ISPROBAJTE I… Taljatele sa šitake pečurkama

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i kelerabu očistiti i iseći na kockice, šitaka pečurke iseći na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati šargarepu i kelerabu pa i njih kratko propržiti.
3. Ubaciti šitake i pržiti ih dok ne omekšaju. Naliti sokom od paradajza i supom od povrća, dodati lovor i začine po ukusu. Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here