Start Glavna jela Povrće Posne punjene kelerabe

Posne punjene kelerabe

Punjena keleraba
Foto: Thinkstock/Guliver
  • 55 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 većih kelaraba
1 praziluk
1 manji crni luk
100 g karfiola
1 šargarepa
so, biber
ulje

Priprema:

1. Kelerabe oprati i odstraniti vrhove i dno, tako da se dobije ravna površina. Sredinu izdubiti kašikom, sitno iseckati pa ostaviti sa strane.
2. Praziluk, crni luk i šargarepu očistiti i sitno iseckati. Karfiol izrendati na krupno rende i blago posoliti pa ostaviti da pusti vodu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati praziluk i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi.
4. Kada višak tečnosti ispari, dodati šargarepu, seckanu kelerabu i kratko propržiti.
5. Na kraju, dodati oceđen karfiol i začiniti prema ukusu, pa skloniti sa vatre.
6. Pripremljene kelerabe puniti nadevom i složiti u blago pouljenu vatrostalnu posudu.
7. Dodatno začiniti i preliti sa malo ulja, te peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta.
8. Izvaditi iz pećnice i poslužiti uz prilog ili salatu po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!