Start Glavna jela Supe i čorbe Potaž od brokolija sa karamelizovanom pančetom

Potaž od brokolija sa karamelizovanom pančetom

Čorba od brokolija
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g brokolija
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 krompira
so, biber
suvi začin
maslinovo ulje
voda
4 šnite pančete
balzamiko

Priprema:

1. Crni luk i beli luk očistiti i iseckati na sitno. Krompir oljuštiti i izrendati.
2. U ugrejano ulje dodati crni luk i dinstati dok ne postane kašast i providan. Dodati beli luk i krompir, pa promešati i naliti vodom (da povrće bude pokriveno za dva prsta).
4. U međuvremu, prepeći šnite slanine sa obe strane, uz redovno premazivanje balzamikom. Kada postanu karamelizovane i hrskave, skloniti sa vatre.
5. Kada provri, dodati usitnjen brokoli i nastaviti sa kuvanjem desetak minuta.
6. Zatim, skloniti sa vatre i štapnim mikserom ispasirati povrće tako da se dobije kremasta masa. Dodati tečnosti po ukusu, ako je masa previše gusta.
7. Začiniti po ukusu i vratiti na vatru da provri.
8. Servirati toplo ili hladno i dekorisati slaninicom, uz krutone.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!