Start Glavna jela Supe i čorbe Potaž od bundeve

Potaž od bundeve

Gusta ?orba sa bundevom i peršunom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

800 g očišćene bundeve
1 veća šargarepa
2 krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1½ l vode
so, biber
ulje
peršun

Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti pa iseckati na sitne kockice. Šargarepu oguliti i iseći na veće kolutove. Krompir očistiti i iseći na komade približno iste veličine.
2. U dubljoj šerpi na umerenoj temperaturi prodinstati crni luk. Kada omekša dodati šargarepu i nastaviti dinstanje uz dolivanje tečnosti po potrebi.
3. Nakon 5-6 minuta dodati krompir, seckani beli luk i bundevu.
4. Naliti toplom vodom (da ogrezne) i kuvati oko pola sata tj. dok povrće ne omekša.
5. Štapnim mikserom ispasirati povrće, dodati tečnost prema ukusu, začiniti i vratiti da provri.
6. Čorbu poslužiti toplu uz dekoraciju od peršunovog lista.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!