Start Glavna jela Supe i čorbe Potaž od karfiola i tikvica

Potaž od karfiola i tikvica

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
½ kg karfiola
2 tikvice
1 glavica crnog luka
maslinovo ulje
so i suvi začin prema ukusu
6-7 dl vode
Dekoracija: list peršuna, crvena paprika i maslinovo ulje

ISPROBAJTE I…

Potaž od tikvica

Potaž od komorača i graška

Priprema:
1. Očišćen i opran karfiol izrezati na sitnije komade. Tikvice oprati, oljuštiti i iseckati na krupnije kockice.
2. U dublju šerpu usuti ulje toliko da prekrije dno i odmah dodati sitno iseckan crni luk, posoliti i dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekša. Zatim, dodati pripremljen karfiol, tikvice i sve promešati. Sačekati par minuta da tikvice omekšaju, naliti toplom vodom, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi.
3. Kada je povrće omekšalo (nakon 15-ak minuta) štapnim mikserom ispasirati sastojke tako da se dobije gusta kaša. Ukoliko ocenite da je za vaš ukus previše gusto, naliti malo vode i vratiti na štednjak da provri. Pred kraj kuvanja dodati suvi začin i so prema ukusu.

Neposredno pred serviranje potaž preliti sa par kapi ulja, dodati usitnjenu papriku i list peršuna. Za pikantniji doživljaj koristiti ljutu crvenu papričicu.

Uživajte u lepom zalogaju. Prijatno!

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!