Start Zimnica Potpuno prirodan – džem od jagoda

Potpuno prirodan – džem od jagoda

Džem od jagoda
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 min
  • 1 tegla
  • Lako

Sastojci:

1 kg dobro zrelih jagoda
400 g šećera
¼ šipke vanile
½ kašičice cimeta

Priprema:

1. Zdrave jagode očistiti i iseći na polovine, a ako su jagode sitnije ne moraju se seći. Semenke vanile odvojiti od mahune.
2. Očišćene jagode usuti u širu šerpu, posuti šećerom i začinima pa kuvati na umerenoj temperaturi oko pola sata, uz redovno mešanje.
3. Pred kraj kuvanja, usitniti voće ali se ono može ostaviti u komadima, prema ukusu.

Džem od jagoda sa limunom i medom

4. Vruć džem sipati u tople i prethodno sterilisane tegle. Zatvoriti ih i uviti tegle u čaršaf ili neko manje ćebe, pa ostaviti da se potpuno ohlade.
5. Sutradan odložiti, pa čuvati na hladnom i tamnom mestu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!