Praktično, ukusno i fino predjelo – bajadera od mesa

Praktično, ukusno i fino predjelo – bajadera od mesa

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 60 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Fil od mesa
500 g mešanog mlevenog mesa
2 kašike prezli
2 kašike brašna
1 jaje
so, biber
Fil od jaja
350 g sredine od hleba
3 jajeta
300 ml mleka
1 prašak za pecivo
so
Premazivanje
400 ml pavlake

Priprema:

Fil od mesa
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, jaje, prezle i brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti da se dobije kompaktna smesa.
Fil od jaja
1. Sredinu hleba natopiti mlekom, malo ocediti i miksati dok se ne dobije kašasta smesa.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance i mutiti. Na kraju dodati kašu od hleba, prašak za pecivo i so po ukusu te polako promešati.
Finalni postupak
1. U pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati fil od mesa i ravnomerno rasporediti tako da se prekrije dno.
2. Preko fila od mesa naneti fil od jaja.
3. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200°C 30 min.
4. Bajaderu izvaditi iz rerne, odozgo preliti umućenom pavlakom i vratiti u rernu da se zapeče.

Preporučujemo vam da pogledate i ove recepte sa mlevenim mesom: zalivena pita s mesom, rajska musaka, gratinirani karfiol sa mlevenim mesom, 7 odličnih recepata za jela sa mlevenim mesom

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

6 KOMENTARI

  1. Ovo je malo drugačija bela bajadera od one koju ja pravim, ali veoma zanimljiva s mlevenim mesom. Ja koristim pileće belo meso, a od mlevenog uglavnom pravim rolat nadeven jajima.

  2. i moj recept je drugačiji od ovog Vaseg ali za promenu sto da ne jednom cu napraviti da vidim da li ce se dopasti mojim ukucanima

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?