Predlog za nedeljni ručak – carske šnicle

Predlog za nedeljni ručak – carske šnicle

SHARE
Foto: Bakina kujna
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 junećih šnicli
4 glavice crnog luka
200 g mesnate slanine
150 ml ulja
200 ml belog vina
200 ml vode
2 lista lovora
1 kašika gustina
500 g njoka
so, biber, ulje, peršun

Priprema:

1. Juneće šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk da porumeni.
4. Posebno, u šerpi srednje veličine, sipati malo ulja, pa rasporediti polovinu šnicli. Preko njih posuti polovinu prženog luka, listove lovora i polovinu slanine. Poslagati drugi red šnicli, zatim ih posuti ostatkom crnog luka i slanine, te preliti mešavinom preostalog ulja, vina i vode. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 80 minuta. Tokom kuvanja, po potrbi, dolivati pomalo tople vode.
5. Pred kraj kuvanja, gustin razmutiti s malo vode i preliti preko šnicli, pa ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo.
6. Njoke obariti u ključaloj vodi sa malo soli, procediti ih od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Dekorisati usitnjenim peršunom.

Pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?