Predlog za ručak: Nestvarno sočna pašticada

Predlog za ručak: Nestvarno sočna pašticada

SHARE

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
1,5 kg govedine od buta
5 čenova belog luka
6 glavica crnog luka
100 g dimljene suve slanine
3 karanfilića
1 kašika paradajz pirea
7,5 dl belog vina
2 dl slatkog crnog vina
5 suvih šljiva
1 dl ulja
biber u zrnu
prstohvat muskatnog oraščića
7,5 dl vinskog sirćeta
1 pakovanje njoka
so, biber

Priprema:
1. Meso staviti u plastičnu posudu, preliti ga vinskim sirćetom i ostaviti u frižideru 3 dana (povremeno ga okretati).
2. Zatim ga izvaditi iz sirćeta, oprati pod mlazom vode i dobro osušiti.
3. Slaninu iseći na štapiće, beli luk očistiti i ostaviti u komadu, crni luk i iseći na kockice.
4. Osušeno meso špikovati slaninom, belim lukom, biberom u zrnu, karanfilićem i natrljati začinima po ukusu.
5. U veću šerpu sipati ulje, pa kada se zagreje, i pržiti meso sa svih strana da porumeni. Zatim dodati crni luk, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi, u soku od mesa dok sva tečnost ne ispari.
6. Potom zaliti belim vinom do polovine mesa i nastaviti sa dinstanjem oko 60 min. dok meso ne omekša.
7. Omekšalo meso izvaditi iz safta i iseći na šnicle.
8. Saft od pečenja procediti kroz cetku, dodati paradajz pire, slatko crno vino, suve šljive i kratko prokuvati.
9. Njoke obariti u slanoj vodi i procediti.
10. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz barene njoke.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?