Predlog za ručak: Pikadiljo

Predlog za ručak: Pikadiljo

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

400 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
1 glavica crvenog luka
4 čena belog luka
12 crnih maslina bez koštica
400 g pelata paradajza
80 g seckanih badema
1 dl crnog vina
200 g palente
4 kašike ulja
mešavina začina, biber

ISPROBAJTE I… Mleveno meso u bešamel sosu

Priprema:

1. Crni i crveni luk iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
2. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crne masline na kolutove.
3. Na malo ulja propržiti crni, crveni i beli luk, a potom dodati mlevenu junetinu, te i nju kratko propržiti kako bi promenila boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pelat paradajza i seckane bademe, te nastaviti sa dinstanjem.
5. Pred kraj dinstanja dodati masline, crno vino i začine po ukusu. Potom nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. Palentu pripremiti prema uputstvu sa kesice i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?