Start Glavna jela Predlog za ručak: Turli

Predlog za ručak: Turli

Foto: Thinkstock

Sastojci:

300 g junetine
300 g svinjetine
300 g piletine
2 glavice luka
2 plava patlidžana
2 zelene paprike babure
400 g pelata paradajza
600 g krompira
3 dl juneće supe
5 kašika ulja
mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Meso, patlidžan, papriku i pelat paradajza iseći na kocke veličine 1 x 1 cm, luk sitno iseckati a krompir oguliti pa izrezati na kolutove debljine 3 mm.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk, te dodati mešano meso i dinstati uz povremeno dodavanje juneće supe dok meso ne omekša, a na kraju ga začiniti po ukusu.
3. Na malo ulja prodinstati papriku i plavi patlidžan pa kad omekšaju dodati pelat paradajza, začiniti, te dinstati dok povrće ne omekša.
4. Zemljanu posudu nauljiti, pa prekriti slojem dinstanog mesa, preko naneti dinstano povrće, a zatim sloj krompira. Ovako pripremljeno jelo zaliti sa malo juneće supe, te staviti u zagrejanu rernu na 200°C i peći dok krompir ne omekša.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!