Start Glavna jela Testa Predlog za ručak: Zapečene palačinke

Predlog za ručak: Zapečene palačinke

Pixabay

Sastojci:

– 8 palačinki
– 500 g švapskog sira
– 50 g ajvara
– 200 g suvog vrata
– 150 g mariniranih šampinjona
– 1 jaje
– 200 g kačkavalja
– 5 dl mleka
– 40 g putera
– 2 kašike brašna
– 20 g parmezana
– mešavina začina

Priprema:

1. Suvi vrat iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, ajvar, suvi vrat, marinirane šampinjona, jaje i začine po ukusu.
3. Na svaku palačinku naneti malo pripremljenog fila od sira pa urolati.
4. Posebno u šerpi otopiti puter, a potom dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko neprestano mešajući dok se sos ne zgusne Pred kraj dodati parmezan i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene palačinke. Preliti ih bešamel sosom i posuti kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 30 min.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here