Predlog za ukusan i brz ručak – pileći sote

Predlog za ukusan i brz ručak – pileći sote

SHARE
Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna
  • 45 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 glacica crnog luka
500 g pilećeg belog mesa
250 g sitnih mariniranih šampinjona
3 kašikice senfa
200 ml pavlake za kuvanje
300 ml juneće supe
300 g spiralne testenine
1 kašika seckanog peršuna
biber
ulje
so

Priprema:

1. Crni luk iseći na kockice, piletinu na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim ubaciti piletinu, te i nju kratko propržiti da porumeni.
3. Sipati juneću supu i pavlaku za kuvanje, dodati senf i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne umak blago ne zgusne.
4. Pred kraj kuvanja dodati marinirane šampinjone.
5. Posebno testeninu obariti u slanoj vodi, te je ocediti od suvišne tečnosti.
6. U duboke tanjire rasporediti obarenu testeninu, preliti je pripremljenim umakom od piletine i posuti peršunom.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?